Najlepszy smak, jaki kiedykolwiek miałem
Need a przystawka wegańska? Najlepszy smak, jaki kiedykolwiek miałem może być doskonały przepis, aby spróbować. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 862 kalorie. Ten przepis służy 4. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mieloną kurkumę, destylowany ocet, ogórki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Rozkoszuj się latem: słodka i pikantna kukurydziana Rozkosz, Najlepszy smak, jaki kiedykolwiek miałem, oraz Southwest Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogórki i cebulę zetrzeć w dużej misce za pomocą dużych otworów tarki pudełkowej.
Posypać solą trawiącą na wierzchu. Przykryć szczelnie i pozostawić na noc w temperaturze pokojowej.
Wycisnąć jak najwięcej płynu z mieszanki ogórka; odstawić.
Wymieszać cukier, mąkę, kurkumę, imbir i nasiona selera.
Podgrzać ocet i wodę w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Ubić mieszankę cukru, aż będzie gładka. Wymieszaj mieszaninę ogórków. Doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż zgęstnieje, o 15 protokół.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj smaczek do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać słoiki kufla przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.