Najlepszy Czerwony Sos Enchilada
Najlepszy czerwony sos Enchilada może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.57 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 460 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, mielony kminek, olej kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. 94 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Ciasto Enchilada z 2-minutowym sosem Enchilada, oraz Czerwony Sos Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ułóż chili ancho na blasze do pieczenia i tosty w nagrzanym piekarniku 3 do 4 protokół; usunąć łodygi, miąższ, i nasiona z papryki tosty.
Umieścić paprykę w misce i wlać do miski wystarczającą ilość gorącej wody, aby całkowicie przykryć; pozostawić do namoczenia na 1 godzinę.
Połączyć ancho chiles, pasta pomidorowa, olej kukurydziany, czosnek, sól, oregano, kminek, i około 1 szklanka bulionu wołowego w blenderze; blendować na gładką.
Wlać mieszaninę do rondla z pozostałym bulionem wołowym i umieścić na średnim ogniu; gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania, o 10 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.