Najlepsze Spaghetti i klopsiki
Najlepsze Spaghetti i klopsiki wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. Ten hor d ' oeuvre ma 274 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 690 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Mieszanka soli, sosu pomidorowego, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 66%. Podobne przepisy obejmują Klopsiki z kurczaka na Spaghetti i klopsiki, Najlepsze Spaghetti ' N ' Pulpety, oraz Spaghetti i klopsiki.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu podsmaż cebulę na oleju.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj wodę, sos pomidorowy i pastę, pietruszkę, bazylię, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut.
W dużej misce połącz pierwsze siedem składników klopsików. Pokrusz wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Kształt do 1-1 / 2-in. jaja.
Na dużej patelni na średnim ogniu brązowe klopsiki partiami w oleju, aż przestaną być różowe; odcedzić.
Dodaj do sosu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do wymieszania smaków, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Chianti, Nero D Avola, Sangiovese
Chianti, Nero D Avola i Sangiovese to świetny wybór do Spaghetti i klopsików. Wszystkie te włoskie czerwone wina mają wystarczającą kwasowość, aby idealnie pasowały do sosu pomidorowego w tym klasycznym włosko-amerykańskim daniu. Castello di Verrazzano Chianti Classico Riserva z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 44 dolarów za butelkę.
![Castello di Verrazzano Chianti Classico Riserva]()
Castello di Verrazzano Chianti Classico Riserva
Rubinowy kolor czerwony, jasny, jasny, z jasnymi odbiciami granatu. Nos wydziela aromaty czerwonych dojrzałych owoców, a następnie nuty tytoniu, czarnego pieprzu i słodkiego drewna, które z dojrzałością stają się bardziej złożone. Początkowo wiążące i pełne taniny dobrze komponują się ze składnikiem owocowym. Długotrwały smak, który wyraża się w doskonałej głębi.