Najlepsze Latkes
Przepis najlepiej Latkes może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Latkes, Latkes, oraz Tex-Mex Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz ziemniaki, opłucz i grubo rozdrobnij na tarce do pudełka, przenosząc do miski z wodą. Cebulę rozdrobnić na drobnoziarnisty durszlak, odrzucając wszelkie nierówne kawałki.
Wlać mieszaninę ziemniaków na wierzchu i odcedzić. Miskę wypłukać i osuszyć.
Wyciśnij garści ziemniaków i cebuli, aby usunąć płyn, a następnie ułóż na ręcznikach kuchennych. Dobrze owiń i wykręć.
Ubić jajka, mąkę, bułkę tartą, 1 łyżeczkę. sól i pieprz w suchej misce.
Dodać mieszaninę ziemniaków i wrzucić rękami, aż równomiernie pokryte.
Napełnianie 1/4 szklanki miary trzy czwarte pełne, miarka mieszaniny ziemniaków na blach do pieczenia.
Wlać 3/4 W. olej na dużą patelnię z boków co najmniej 2 w. wysoko. Włóż termometr do głębokiego smażenia i rozgrzej olej na średnim ogniu do 35
Porcję ziemniaków umieścić na szerokiej metalowej szpatułce, wcisnąć do 3-in. ciasto i wcisnąć do gorącego oleju za pomocą innej metalowej szpatułki. Kształt 3 więcej latkes, przesuwając się do oleju; gotować, obracając raz, aż rumiane na brzegach, ale nadal miękkie w środku, 2 protokół. Dostosuj ciepło, aby utrzymać olej między 300 a 35
Przenieść latkes do ręczników papierowych, a następnie do stojaka drucianego nad obramowaną patelnią do pieczenia.
Posypać solą i ogrzać w piekarniku. Powtórz, aby Pozostałe latkes; użyj drugiej patelni, gdy pierwszy jest pełny.
Podawać z musem jabłkowym, crme frache, szczypiorkiem i sarną.
Make ahead: trzymaj latkes w temperaturze pokojowej do 3 godzin. Przewijanie na patelniach w piekarniku 300 10 do 15 minut.
Użyj odpowiedniego oleju: do płytkiego smażenia latkes, Jenn Louis lubi smak i dobre dla Ciebie czynnik oliwy z oliwek. Do głębokiego smażenia sufganiyot używa oleju z otrębów ryżowych o neutralnym smaku lub oleju roślinnego.
Użyj wystarczającej ilości oleju: aby równomiernie gotować jedzenie, potrzebujesz około 3/4 cala. olej do płytkiego smażenia i 1 w. do głębokiego smażenia.
Obserwuj temperaturę: Między 300 a 350 dla latkes i 275 i 350 dla pączków daje chrupiącą skórkę i delikatne wnętrze. Za nisko, a jedzenie będzie wysysać olej jak gąbka. Za wysoko i spłonie.
Pobierz dobry termometr: Taylor ' s classic candy / deep-fry analog thermometer ($11; amazon.com) posiada wytrzymały klips.