Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem

Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem
Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, cukier, ryż i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 93%. Ogórkowo-Koperkowe Nadziewane Pomidory Cherry, Ryżowa komosa ryżowa pilau z koperkiem i pieczonymi pomidorami, oraz Pomidory Nadziewane Jagnięciną W Stylu Bliskowschodnim są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Pomidory pokroić w plasterki i odstawić. Wyjmij większość miąższu łyżeczką, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Drobno posiekać miąższ i zachować wszelkie soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Posypać wnętrzności pomidorów odrobiną cukru, aby pozbyć się kwasowości, a następnie umieścić je na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać cebulę i czosnek, następnie delikatnie gotować przez około 10 minut, aż będzie miękka, ale nie zabarwiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać jagnięcinę, cynamon i pomidory czyste, podgrzać, a następnie smażyć, aż mięso jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj miąższ pomidorowy i sok, ryż i wywar. Sezon hojnie. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, gdy ryż będzie miękki i płyn zostanie wchłonięty. Odstawić do ostygnięcia, a następnie wymieszać z ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Pomidory nadziewamy po brzegi, pomidory przykrywamy pokrywkami, skropimy 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy 3 łyżkami wody do tacy, następnie pieczemy 35 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
8
Podawać z sałatką i chrupiącym chlebem, gorącym lub zimnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn