Nadziewane pomidory
Nadziewane pomidory to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz naprawdę duże pomidory, mozzarellę, paprykę ze słoika i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh, Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), oraz Nadziewane Pomidory.
Instrukcje
Poproś dorosłego o zmianę piekarnika na wentylator 200C / 180C / Gaz
Odetnij wierzchołki pomidorów (zachowaj wierzchołki) i zgarnij wnętrze na sito ustawione nad miską.
Pokroić mozzarellę na kawałki i ciąć lub oderwać liście bazylii.
Posadź pomidory w naczyniu do pieczenia.
Dodaj kilka kawałków mozzarelli do każdego pomidora.
Do każdego włożyć kilka rozdartych liści bazylii.
Paprykę rozdrzeć lub pokroić na kawałki, a następnie dodać kawałek do każdego pomidora.
Dodaj więcej mozzarelli, bazylii i pieprzu warstwami, aż każdy pomidor będzie pełny.
Włóż kroplę pesto do każdego pomidora, a następnie załóż z powrotem wierzch.
Wlać soki z wnętrza pomidora. Poproś dorosłego, aby włożył je do piekarnika na 20 minut.