Nadziewane polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanej polędwicy wieprzowej z sosem grzybowym Shiitake. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, grzyby shiitake, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Prosciutto-Polędwica wieprzowa faszerowana sosem pieczarkowym, Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, oraz Pikantne pieczarkowe nadziewane polędwiczki wieprzowe.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj wodę i grzyby borowikowe.
Zdjąć z ognia; odstawić 20-30 minut lub aż grzyby zmiękną. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć grzyby; drobno posiekać i odstawić. Odcedzić moczenie cieczy przez drobny sitko siatkowe, rezerwując 2/3 filiżanki.
Na dużej patelni, gotować kiełbasę i cebulę na średnim ogniu, aż kiełbasa nie jest już różowy.
Usuń kapanie, rezerwując 2 łyżki stołowe.
Saute 4 filiżanki grzybów shiitake w zastrzeżonych kapieli do miękkości.
Dodać rozmaryn, szałwię, borowiki i 1/3 szklanki płynu do namaczania grzybów; gotować 2 minuty dłużej, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać w bułce tartej, 2 łyżki natki pietruszki i kiełbasy.
Rozgrzej piekarnik do 425°. Dodać wzdłużnie rozciąć środek każdej polędwicy w ciągu 1/2 cala. z dołu. Otwarte tak mięso leży płasko. Przykryć folią; spłaszczyć do 1/4 cala. do 1/2 cala. grubość.
Łyżka połowa farszu w dół środka każdej polędwicy. Zamknij pieczenie; zwiąż kilka razy sznurkiem kuchennym i zabezpiecz końce wykałaczkami.
Każdą pieczeń posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść polędwiczki na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia.
Piec, odsłonięty, 35-45 minut lub aż termometr włożony do wieprzowiny czyta 160°.
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Tymczasem, w małym rondlu, saute pozostałe grzyby shiitake na maśle do miękkości.
Posypać mąką; mieszać aż do wymieszania. Stopniowo dodawać bulion i pozostałą 1/3 szklanki płynu do namaczania grzybów. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać z pozostałą natką pietruszki, solą i pieprzem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec]()
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon