Naan chleb Margherita Pizza z Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj chleba Naan Margherita Pizza z Prosciutto. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 796 kalorii, 38g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka pomidorów roma, ser mozzarella, pieczywo naan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 18 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Prosciutto, Rukola I Pomidor Naan Pizza, Naan Chleb pizza, oraz Mango Kurczak Naan Chleb Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Pieczywo naan umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia; posmarować każdy naan oliwą z oliwek.
Rozłóż zieloną cebulę i czosnek na każdym naan. Ułóż 4 plastry sera mozzarella na każdym naan; top z plasterkami pomidora. Pomidory doprawiamy solą i pieprzem. Górne warstwy pomidorów z prosciutto, bazylią i parmezanem.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż pizza będzie chrupiąca na brzegach i ser się roztopi, około 8 minut. Włącz brojlery piekarnika i broil, aż ser jest lekko rumiane i bulgotanie, o 2 protokół.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to świetny wybór dla Naan. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner]()
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.