Miska-Parzony Brzuch Wieprzowy
Miska-gotowany na parze brzuszek wieprzowy jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 860 kalorii, 13g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.27 za porcję. 42 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś fermentowaną fasolę, olej roślinny, brzuch wieprzowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mui Choy na parze z brzuchem wieprzowym, Gotowany na parze brzuch wieprzowy z trawą cytrynową i Assam, oraz Pierogi wieprzowe na parze z brązowym masłem (Manti) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś garnek wody do wrzenia.
Dodać wieprzowinę do wrzącej wody i gotować przez 5 minut.
Wyjąć wieprzowinę z wody i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Nie wyrzucać wody do gotowania.
Podgrzać olej roślinny do 177° w woku.
Dodać wieprzowinę, skórkę od strony dołu i smażyć, wirując patelnię od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż skóra będzie chrupiąca i ciemnobrązowa, około 5 do 8 minut (uważaj, wieprzowina będzie rozpylać-w razie potrzeby użyj osłony rozpryskowej lub jasnej pokrywki). Powrót wieprzowiny do garnka z wodą i niech moczyć na 15 minut, aż skóra jest pomarszczona.
Wyjmij wieprzowinę z płynu i pozostaw do ostygnięcia. Gdy wieprzowina jest chłodna, pokrój ją w 1/4 plastra, aby każdy kawałek miał pasek skóry na górze.
W płytkiej misce o średnicy 7 do 8 cali, położyć wieprzowinę w dwóch schludnych rzędach na całej podstawie miski, w tym po bokach. Każdy plasterek powinien pokrywać się z ostatnim. Każdy pasek skóry powinien dotykać miski.
Ułóż na wierzchu rozdrobnione kawałki wieprzowiny, a następnie łyżkę sosu sojowego na całym mięsie.
Dodaj marynowane chili i fermentowaną fasolę. Naciśnij ya cai na całym, tak, że tworzy osłonę na mięso. Dociśnij delikatnie, aby wszystko zagęścić w misce.
Umieść miskę we wkładce do parownika, przykryj pokrywką i paruj na średnim ogniu przez 2 godziny, uważając, aby woda na dnie nie wyschła.
Aby służyć, wylać nadmiar tłuszczu i wilgoci i umieścić duży talerz do góry nogami nad miską. Chwytając płytkę i miskę mocno, odwróć do unmold.
Podawać natychmiast. Resztki można delikatnie ponownie gotować na parze.