Muttar Paneer
Muttar Paneer wymaga około 40 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 268 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz bulion warzywny, paneer, posypanie solą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Podobne przepisy to Muttar paneer masala, matar paneer, jak zrobić mutter paneer, punjabi matar paneer, oraz Shahi Paneer-Indyjski twarożek w sosie pomidorowym-Paneer s.
Instrukcje
Rozgrzać olej dużą patelnię i dodać kostki paneer, w 2 partie, i smażyć, aż będą złote.
Usuń złote kostki na podwójną grubość ręcznika kuchennego. (Możliwe jest podsmażenie kostek paneer na patelni bez oleju, aby uniknąć rozpryskiwania oleju. Następnie kontynuuj przepis poniżej.)
Wylać wszystko, ale około 2 łyżki oleju z patelni.
Włożyć cebulę, ząbki czosnku i imbir do robota kuchennego i zmiażdżyć na grubą miąższ. Smażyć delikatnie przez około 5 minut z posypką soli. Wymieszać z garam masala i kurkumą i gotować przez kolejne 2 minuty przed dodaniem jeszcze mrożonego groszku.
Przecier pomidorowy rozpuścić w wywarze warzywnym i zalać zawartością patelni. Ponownie wymieszać i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć folią lub pokrywką i gotować przez 15 minut, degustując, aby sprawdzić, czy groszek jest miękki. Można gotować muttar paneer aż do tego etapu, jeśli chcesz, odsłaniając, a następnie podgrzewając delikatnie z pokrojonym w kostkę, chrupiącym na oleju serem, lub przejść bezpośrednio teraz.
W takim przypadku zdejmij folię i dodaj kostki paneer, aby je ogrzać przed podaniem.