Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di fegati con Tartufo
Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di fegati con Tartufo wymaga około 9 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Za 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś truflę, seler, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 75%. Spróbuj Pasztet z wątróbki-najbardziej jedwabisty i kremowy mus z wątróbki drobiowej w historii, Pasta Con Pepe E Caciottan Al Tartufo, oraz Spuma di Mortadella con Salsa di Ciliegie: Pianka wieprzowa z sosem wiśniowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Przytnij wątróbki całej tkanki łącznej i odetnij wszelkie zielone obszary. W misce szklanej lub ze stali nierdzewnej połącz liście laurowe, czosnek, brandy i Marsalę. Rzuć z wątróbkami. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Odcedź wątróbki, zachowując marynatę. Osusz je ręcznikami papierowymi. Na dużej ciężkiej patelni rozgrzej 4 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj wątróbki, zarezerwowane liście laurowe i czosnek i wrzuć 20 sekund lub do momentu, gdy wątróbki stracą czerwony kolor.
Wlać marynatę i gotować około 2 minut. Wątróbki powinny być jędrne, ale nadal różowe w środku. Wyjmij je z patelni łyżką cedzakową i odstaw na bok. Kontynuuj gotowanie płynu, aż cały wyparuje, a masło rozpryskuje się.
Dodaj 2 łyżki wywaru na patelnię i zeskrob zawartość wątroby. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przetrzyj wątróbki w robocie kuchennym, aż będą gładkie. Dopraw agresywnie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Miej pod ręką dużą miskę lodu. W średniej misce ubij 10 łyżek masła przenośnym ubijakiem ze średnią prędkością na puszystą masę. Stopniowo ubijaj puree z wątroby, a następnie Ustaw miskę na lodzie i kontynuuj ubijanie ze średnią prędkością 8 do 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina rozjaśni się i będzie bardzo puszysta. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 do 2 godzin.
Aby podać, zbliż mus do temperatury pokojowej. Przełóż go do pojedynczych 3-calowych ramekinów lub garnków lub kopnij w 3-szklankowej terrynie.
Obficie posyp ogoloną truflą. Towarzyszyć z kawałkami chrupiącego chleba wielkości kęsa.
W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Dodaj wszystkie części kurczaka i zrumień, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Dodaj marchewki, cebulę i seler do garnka i gotuj, aż będą miękkie i zrumienione. Włóż kurczaka do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć z dna patelni zrumienione kawałki kurczaka i warzyw. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Zdejmij z ognia, odcedź i dociśnij ciała stałe dnem kadzi, aby wydobyć wszystkie płyny. Wymieszaj wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstaw na bok. Przechowywać w lodówce w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Mus można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "