Mus z mlecznej czekolady z Port Ganache i bitą śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu z mlecznej czekolady z Port Ganache i bitą śmietaną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,38 zł za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka crème fraîche, woda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Owacja Na Stojąco: Słodkie Czekoladowe Babeczki Portowe, Syrop Redukujący Wino Portowe, Nadzienie Z Kremu Malinowego Fraiche, Francuski Mus Czekoladowy, Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche, oraz Czekoladowe makarony z chipsami ziemniaczanymi z bitą mleczną czekoladą Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować 1 1/4 szklanki portu w heavymedium rondel, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 9 protokół.
W międzyczasie, gotować śmietanę i Masłow małym rondlu.
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę. Wymieszać 2tablespons Port redukcji do chocolatemixture.
Dodaj Port 1/2 kubka i 1 łyżkę stołową do redukcji portu. Gotować, aż syrupcoats łyżka grubo, 6 do 7 protokół.
Żółtka ubić, 2 łyżki stołowewoda, 2 łyżki śmietany i cukier w rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje wystarczająco, aby łyżka, około 5 minut (nie gotować).
Dodaj czekoladę; stiruntil gładkie.
Przenieść mieszankę czekolady do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj białka w innej średniej misce, aż do uzyskania soft peaks. Białka złożyć w chocolatemixture w 2 dodatkach. Beat 8 łyżekkrem w innej średniej misce, aż osiągnie kształt. Złożyć krem do mieszaniny czekolady.Przykryć; schłodzić co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Przechowywać w lodówce.
Używając miksera elektrycznego, ubij krem w średniej bowluntil miękkie szczyty formy. Złożyć w crème fraîche.
Rozgrzać ganache w kuchence mikrofalowej w odstępach 10 sekund do ogrzania. Rewarm
Syrop portowy, przerzedzenie z Portem o 1 / 2teaspoonfuls, jeśli jest zbyt gruby.
Przynieś mały rondel z wodąprzygotować. Łyżka 2 łyżki ciepłego ganacheonto środek każdego z 8 talerzy. Zanurzyć dużą łyżkę w gorącej wodzie; wstrząsnąć offexcess. Zaczynając od 1 krawędzi musu, rozciągnij łyżkę w pozycji poziomej na powierzchni musu, tworząc owalny kształt.
Umieść mus na środku ganache. Powtórz procedurę dla każdej porcji, zanurzając łyżkę do gorącej wody i wytrząsając nadmiar między miarkami. Używając nieco małejspoon, powtórz procedurę, aby zgarnąć whippedcrème fraîche.
Umieść 1 miarkę whippedcrème fraîche obok musu na każdej płycie.
Mżawka ciepły syrop Port wokół Gan na każdym talerzu.
* Dostępne w większości supermarketów iw specjalistycznych sklepach spożywczych.