Mus z mlecznej czekolady z Port Ganache i bitą śmietaną

Mus z mlecznej czekolady z Port Ganache i bitą śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu z mlecznej czekolady z Port Ganache i bitą śmietaną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,38 zł za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka crème fraîche, woda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Owacja Na Stojąco: Słodkie Czekoladowe Babeczki Portowe, Syrop Redukujący Wino Portowe, Nadzienie Z Kremu Malinowego Fraiche, Francuski Mus Czekoladowy, Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche, oraz Czekoladowe makarony z chipsami ziemniaczanymi z bitą mleczną czekoladą Ganache dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować 1 1/4 szklanki portu w heavymedium rondel, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W międzyczasie, gotować śmietanę i Masłow małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę. Wymieszać 2tablespons Port redukcji do chocolatemixture.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
RedukcjaRedukcja
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj Port 1/2 kubka i 1 łyżkę stołową do redukcji portu. Gotować, aż syrupcoats łyżka grubo, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
PortPort
1
Żółtka ubić, 2 łyżki stołowewoda, 2 łyżki śmietany i cukier w rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje wystarczająco, aby łyżka, około 5 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
KremKrem
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę; stiruntil gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
4
Przenieść mieszankę czekolady do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj białka w innej średniej misce, aż do uzyskania soft peaks. Białka złożyć w chocolatemixture w 2 dodatkach. Beat 8 łyżekkrem w innej średniej misce, aż osiągnie kształt. Złożyć krem do mieszaniny czekolady.Przykryć; schłodzić co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Używając miksera elektrycznego, ubij krem w średniej bowluntil miękkie szczyty formy. Złożyć w crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać ganache w kuchence mikrofalowej w odstępach 10 sekund do ogrzania. Rewarm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Syrop portowy, przerzedzenie z Portem o 1 / 2teaspoonfuls, jeśli jest zbyt gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
PortPort
4
Przynieś mały rondel z wodąprzygotować. Łyżka 2 łyżki ciepłego ganacheonto środek każdego z 8 talerzy. Zanurzyć dużą łyżkę w gorącej wodzie; wstrząsnąć offexcess. Zaczynając od 1 krawędzi musu, rozciągnij łyżkę w pozycji poziomej na powierzchni musu, tworząc owalny kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Umieść mus na środku ganache. Powtórz procedurę dla każdej porcji, zanurzając łyżkę do gorącej wody i wytrząsając nadmiar między miarkami. Używając nieco małejspoon, powtórz procedurę, aby zgarnąć whippedcrème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Umieść 1 miarkę whippedcrème fraîche obok musu na każdej płycie.
7
Mżawka ciepły syrop Port wokół Gan na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
PortPort
8
* Dostępne w większości supermarketów iw specjalistycznych sklepach spożywczych.
9
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn