Mus Z Ciemnej Czekolady
Mus z ciemnej czekolady to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś masło, niewielką szczyptę soli, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Podobne przepisy to Mus Z Ciemnej Czekolady, Mus Z Ciemnej Czekolady, oraz Mus Z Ciemnej Czekolady.
Instrukcje
Doprowadzić rondel z wodą na wolnym ogniu.
Umieść czekoladę, masło, 2 łyżki wody, mielony pieprz chipotle i sól w żaroodpornej misce; Ustaw miskę na gotującej się wodzie. Gdy masło stopi się, miksturę czekolady ubić delikatnie, aż będzie gładka i lśniąca. Odstawić do ostygnięcia na kilka minut.
Żółtka, 2 łyżki wody i cukier ubić w innej żaroodpornej misce na tej samej patelni gotującej się wody, aż mieszanina żółtka będzie spieniona i gorąca w dotyku, około 3 minut.
Wlać gorącą masę jajeczną do ciepłej mieszanki czekoladowej, ubić na gładką masę i umieścić na misce z lodem do ostygnięcia.
Ubijać stale, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej lub lekko chłodniej.
Wlać 1/2 szklanki i 1 łyżkę zimnej śmietany do schłodzonej metalowej miseczki; ubijać, aż śmietana będzie miękka.
Do schłodzonej masy czekoladowej ułożyć około połowy bitej śmietany; delikatnie złożyć śmietanę do czekolady. Powtórz z pozostałą połową bitej śmietany, składając delikatnie, aż prawie wszystkie smugi znikną. Podzielić mus na 4 ramekiny 6 uncji.
Przykryć każdy ramekin folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny (do nocy) przed podaniem.