Mus kardamonowo-jogurtowy z morelami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu Kardamonowo-jogurtowego z morelami. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 204 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz do 8 moreli, jogurtu, śmietany i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mus jogurtowy kardamonowy z morelami, Mus Jogurtowy Kardamonowy, oraz Gotowane Morele Z Wanilianem I Kardamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małego rondla wlać 1/4 szklanki (60 ml) wody i posypać nią żelatynę. Odstawić na 5 minut, aby żelatyna zmiękła. Ustaw patelnię na średnim ogniu i ubijaj, aż żelatyna się rozpuści.
Ubij miód i kontynuuj podgrzewanie, aż miód się rozrzedzi.
W misce miksera stojącego (lub w dużej misce, za pomocą miksera ręcznego) ubij białka do sztywności. Zeskrobać do osobnej miski. Miskę do miksowania wytrzeć i ubić śmietanę aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Dodać jogurt i ubijać do połączenia. Ubić kardamon i sól, następnie powoli wlać rozgrzany miód i żelatynę i ubić. Użyj szpatułki, aby delikatnie złożyć białka.
Rozłóż Mus w sześciu oddzielnych filiżankach lub w naczyniu 1-quart (1-L) i przechowuj w lodówce przez 1 do 2 godzin, aż delikatnie ustawi.
Podawać z plasterkami świeżej moreli, lub usunąć pestki z połówek moreli i wymieszać z musem.
Słodycze bez bakalii: budyń, Panna Cotta, puszyste, ciastka z lodem i inne nie-
Piec desery Faith Durand. Copyright © 2013 Faith Durand; fotografie © 2013 Stacy Newgent. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS