Mus Dyniowy

Mus Dyniowy
Mus dyniowy to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz krystalizowany imbir, zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Mus Dyniowy, Mus Dyniowy, oraz Mus Dyniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/2 szklanki wody lub mleka do małej miseczki i posypać żelatyną nad nim, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Oddzielić jajka, umieszczając białka w mikserze elektrycznym i żółtka w żaroodpornej misce, która mieści co najmniej 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Połącz mleko, miód i przyprawy w ciężkim rondlu i podgrzewaj, aż miód się rozpuści, a mieszanina będzie gorąca na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj zmiękczoną żelatynę z jej płynem i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Większość gorącego mleka wlać do żółtek, stale ubijając, następnie wlać tę mieszaninę z powrotem do garnka i kontynuować podgrzewanie, aż zgęstnieje i prawie się zagotuje. Wymieszać z dynią i mieszać, aż nie ma dużych pęcherzyków, gdy przestaniesz mieszać przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
DyniaDynia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
6
Zdjąć z ognia i ubić wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubij białka do spienienia, następnie zacznij stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż uformują się sztywne szczyty. Do kremu z dyni złóż dużą łopatkę z białek, a następnie złóż pozostałe białka. Zamień Mus w metalową formę o pojemności 6 filiżanek, która została spłukana zimną wodą. Chill mus overnight. Aby wyjąć, zanurz formę w gorącej wodzie na około 30 sekund, a następnie odwróć ją na talerz do serwowania. Ewentualnie łyżkę musu do poszczególnych ramekinów lub kieliszków do wina, które mają łyżkę lub dwie posiekane krystalizowanego imbiru i / lub okruchy gingersnap na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Gingersnap OkruchyGingersnap Okruchy
Białka JajBiałka Jaj
BudyńBudyń
DyniaDynia
CukierCukier
WodaWoda
WinoWino
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzpatułkaSzpatułka
8
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn