Mus Czekoladowy Tiramisu
Mus czekoladowy Tiramisu to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 99 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, ser mascarpone, wino marsala, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tiramisu Coffee Chocolate Mus, Tiramisu Mus Sernik, oraz Łatwy Mus Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz espresso z masłem w podwójnym kotle nad gotującą się wodą.
Kawałki ciemnej czekolady umieścić w mieszaninie espresso; gotować bez mieszania, aż czekolada zacznie się topić, około 3 minut.
Ubić mieszankę czekolady i espresso, aż dobrze się połączą.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Połącz Marsala, żółtka i cukier w rondlu na średnim ogniu, stale ubijając, aż będzie Spieniony i zagęszczony, 3 do 5 minut.
Ser mascarpone wymieszać z mieszanką marsala.
Połącz mieszankę czekoladową z mascarpone. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Śmietanę ubić w misce, aż do uzyskania miękkich szczytów, 2 do 3 minut.
Złóż połowę bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny czekolady.
Złóż drugą połowę bitej śmietany do mieszaniny czekolady. Przykryć folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
#28 wine in VinePair's Top 50 of 2018Intense ruby red color with fine nose of blackberries and blackcurrant notes, balsamic and spicy hints. The wine display excellent acid structure, well balanced, elegant tannins. The impact in the mouth is velvety and persistent.