Mus Czekoladowo-Orzechowy

Mus Czekoladowo-Orzechowy
Mus czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, bitą polewę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 31 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Mus Czekoladowo-Orzechowy, Mus Czekoladowo-Orzechowy, oraz Mus Czekoladowo-Orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć cukier, kakao, skrobia kukurydziana, sól, i jajka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść mieszaninę mleka na patelni i gotuj na średnim ogniu, aż będzie bardzo gęsta i bąbelkowa (około 5 minut), stale mieszając. Wymieszać łyżką do średniej miski i dodać likier, wanilię i czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LikierLikier
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
4
Umieść miskę w dużej wypełnionej lodem misce na 15 minut lub aż mieszanina ostygnie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Wyjąć miskę z lodu. Delikatnie złożyć jedną trzecią ubitej polewy. Złóż pozostałą polewę. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Posypać orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 31 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn