Mus Czekoladowo-Orzechowy
Mus czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, bitą polewę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 31 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Mus Czekoladowo-Orzechowy, Mus Czekoladowo-Orzechowy, oraz Mus Czekoladowo-Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier, kakao, skrobia kukurydziana, sól, i jajka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Umieść mieszaninę mleka na patelni i gotuj na średnim ogniu, aż będzie bardzo gęsta i bąbelkowa (około 5 minut), stale mieszając. Wymieszać łyżką do średniej miski i dodać likier, wanilię i czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Umieść miskę w dużej wypełnionej lodem misce na 15 minut lub aż mieszanina ostygnie, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć miskę z lodu. Delikatnie złożyć jedną trzecią ubitej polewy. Złóż pozostałą polewę. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Posypać orzechami laskowymi.