Muffiny Jabłkowo-Cynamonowe

Muffiny Jabłkowo-Cynamonowe
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, muffinki jabłkowo-cynamonowe mogą być wegetariańskim przepisem na super lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2 g białka i 1 g tłuszczu. Za 43 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 12 osób. Ten przepis polubiło 55 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jabłka, sól, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 35% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Muffiny jabłkowo-cynamonowe z chrupiącą polewą cynamonową, Babeczki jabłkowo-cynamonowe z chrupiącą polewą cynamonową i Muffiny jabłkowo-cynamonowe z glazurą jabłkowo-cynamonową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spryskaj formę do muffinów na 12 filiżanek sprayem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W dużej misce wymieszaj 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, 3/4 szklanki słodzika, sól, proszek do pieczenia i 2 łyżeczki cynamonu. W osobnej misce wymieszaj 1/3 szklanki musu jabłkowego, jajko i mleko. Mieszaj mieszaninę musu jabłkowego z mąką, aż się połączy. Włóż jabłka. Nałóż łyżką do przygotowanych foremek na muffiny, wypełniając je do około 2/3 wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
SłodzikSłodzik
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki słodzika, 2 2/3 łyżek mąki uniwersalnej, 2 2/3 łyżek mąki pełnoziarnistej, 1/2 szklanki musu jabłkowego, 1 1/2 łyżeczki cynamonu i płatki owsiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
SłodzikSłodzik
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozsmarować równomiernie na cieście muffinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie sucha.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn