Muffiny Jabłkowo-Cynamonowe
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, muffinki jabłkowo-cynamonowe mogą być wegetariańskim przepisem na super lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2 g białka i 1 g tłuszczu. Za 43 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 12 osób. Ten przepis polubiło 55 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jabłka, sól, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 35% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Muffiny jabłkowo-cynamonowe z chrupiącą polewą cynamonową, Babeczki jabłkowo-cynamonowe z chrupiącą polewą cynamonową i Muffiny jabłkowo-cynamonowe z glazurą jabłkowo-cynamonową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spryskaj formę do muffinów na 12 filiżanek sprayem kuchennym.
W dużej misce wymieszaj 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, 3/4 szklanki słodzika, sól, proszek do pieczenia i 2 łyżeczki cynamonu. W osobnej misce wymieszaj 1/3 szklanki musu jabłkowego, jajko i mleko. Mieszaj mieszaninę musu jabłkowego z mąką, aż się połączy. Włóż jabłka. Nałóż łyżką do przygotowanych foremek na muffiny, wypełniając je do około 2/3 wysokości.
W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki słodzika, 2 2/3 łyżek mąki uniwersalnej, 2 2/3 łyżek mąki pełnoziarnistej, 1/2 szklanki musu jabłkowego, 1 1/2 łyżeczki cynamonu i płatki owsiane.
Rozsmarować równomiernie na cieście muffinowym.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie sucha.