Muffinki z żurawiną i siemieniem lnianym
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto ovo ? Muffinki z żurawiną i siemieniem lnianym mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda zawiera 212 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Za 43 centy za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka zmielonego siemienia lnianego, oleju canolan, maślanki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Wypróbuj Mini Chocolate Chip & Flax Banana Muffins , Banana Chocolate Chip Cookies With Flax i Flax, Quinoa, and Almond Meal Bread , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze dziewięć składników.
Ubij jajko, białka, maślankę, miód i olej; wmieszaj do suchych składników, aż będą wilgotne. Wymieszaj z żurawiną.
Nasmaruj foremki na muffiny sprayem do pieczenia lub użyj papilotek; napełnij je do dwóch trzecich.
Posypać całymi ziarnami lnu.
Piec w temperaturze 375° przez 10-15 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem na kratkę.