Muffinki z szynką i serem o obniżonej zawartości tłuszczu
Muffinki o obniżonej zawartości tłuszczu z szynką i cheddarem mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Ten przepis służy 144. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia mix, cebula, ser cheddar, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Muffinki Czekoladowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Muffinki jagodowo-truskawkowe o obniżonej zawartości tłuszczu, oraz Cheddar Rye Muffins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 3 do 5 minut lub do miękkości.
Połączyć pieczenia mix i pół sera w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Wymieszać mleko i jajko, dobrze wymieszać; dodać do mieszaniny serów, mieszając do zwilżenia. Wymieszać z cebulą i szynką. Łyżka do lekko natłuszczonych patelni do muffinów, wypełniając dwie trzecie pełne.
Posypać pozostałym 1 szklanką sera.
W razie potrzeby posypać makiem.
Piec w 425 przez 18 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na 2 do 3 minut przed wyjęciem z patelni.
Uwaga: w razie potrzeby można zastąpić Patelnie mini muffin zwykłymi patelniami.
Piec w temperaturze 425 przez 14 minut lub do złotego koloru. Robi 2 i pół tuzina mini babeczek.