Muffinki z dynią i kukurydzą
Muffinki z dyni i kukurydzy zajmują około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 173 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga dyni zimowej, pietruszki, kukurydzy i jajek. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten chleb. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . To niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 49% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Muffinki kukurydziane ze świeżą kukurydzą , Łosoś Butternut Squash Corn Chowder i Kluski z kukurydzą, szczypiorkiem i Cotiją w bulionie kukurydzianym i kokosem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze siedem składników. W innej misce wymieszaj jajka, dynię, jogurt i olej; wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z kukurydzą i cebulą.
Nasmaruj foremki na muffiny sprayem do pieczenia i napełnij je do trzech czwartych wysokości.
Piec w temperaturze 425° przez 12-16 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.