Muffinki z ciasta marchewkowego z lukrem cytrynowo-śmietankowym
Muffinki z ciasta marchewkowego z lukrem cytrynowo-śmietankowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 587 kalorii, 12g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ciasto marchewkowe z lukrem serowym, Najlepsze Ciasto Marchewkowe" Z Lukrem Serowym, oraz Ciasto marchewkowe z nadzieniem orzechowym i lukrem z serem śmietankowym.
Instrukcje
Ustaw stojaki piekarnika tak, aby jeden był w środku, i rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Posmaruj 6 dużych kubków muffinek masłem.
Mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, gałka muszkatołowa i sól ubić razem w średniej wielkości misce.
W osobnej, dużej misce ubijamy jajka, aby rozbić żółtka. Jeszcze ubijając jedną ręką, wlać cukier drugą. Kontynuuj ubijanie przez kilka minut, aż jaja zaczną blednąć.
Ubij w oleju i musie jabłkowym. Wymieszać z marchewką i orzechami włoskimi.
Stopniowo dodawać suche składniki do mokrej, delikatnie mieszając drewnianą łyżką, aż nie będzie śladu mąki. To ciasto będzie bardzo ciekłe.
Wymieszać ciasto szklaną miarką lub chochlą i równomiernie wlać do sześciu filiżanek przygotowanej muffinki. Wytrzyj ciasto, które mogło rozlać się na patelnię.
Umieść puszkę muffinek na środkowym stojaku w piekarniku i piecz babeczki przez 3540 minut, aż zaczną ciemnieć, a wykałaczka lub mały nóż włożony głęboko w środek muffinki wyjdzie czysty.
Wyjmij puszkę z piekarnika i umieść ją na stojaku z drutu.
Niech muffinki siedzieć na kilka minut w puszce, aż są na tyle chłodne, aby dotknąć. Aby wyjąć muffinki, Odwróć puszkę do góry dnem i pozwól muffinkom wypaść na stojak z drutu, aby całkowicie wystygły.
Tuż przed jesteś gotowy do podania tych, rozłożyć ładną grubą warstwę lukru serowego cytrynowego na wierzchu za pomocą gumowej lub przesuniętej szpatułki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;