Muffinki Jabłkowe
Muffinki jabłkowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 40 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka musu jabłkowego, mielone goździki, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Muffinki Owsiane Jabłkowo, Muffinki Jabłkowe, oraz Muffinki Jabłkowo-Owsiane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia 12 kubków na muffinki z wkładkami papierowymi.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cynamon, goździki, imbir i sól razem w misce.
Ubić skracanie mikserem elektrycznym w oddzielnej dużej misce, aż będzie gładkie; dodać miód i mieszać przez 2 minuty. Mieszaj mieszaninę mąki w mieszaninę skracającą, na przemian z musem jabłkowym, aż ciasto będzie gładkie. Złożyć rodzynki i orzechy włoskie. Łyżka około 2 1/2 łyżki ciasta do każdej filiżanki muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.