Muffinki cynamonowo-jabłkowe
Muffinki cynamonowo-jabłkowe to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 18 porcji. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 3 g białka i 4 g tłuszczu. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Mieszanka sera ricotta, mleka, białek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 15% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Muffinki jabłkowo-cynamonowe z polewą chrupiącą cynamonową, Babeczki jabłkowo-cynamonowe z polewą chrupiącą cynamonową i Muffinki jabłkowo-cynamonowe z glazurą jabłkowo-cynamonową.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, 1 szklankę cukru, 2 łyżeczki cynamonu, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce ubij jajko, białka, maślankę, mleko, ser ricotta, olej i wanilię. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Włóż jabłka.
Posmaruj foremki na muffinki sprayem kuchennym lub użyj papierowych papilotek; wypełnić w trzech czwartych.
Połącz pozostały cukier i cynamon; posypać ciasto.
Piec w temperaturze 400° przez 18–22 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.