Mud Pie II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Mud Pie II. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Jeśli masz espresso, cukier, półsłodką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Placek Maślany, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową.
Instrukcje
Połącz okruchy wafli czekoladowych z roztopionym masłem. Wciśnij mieszaninę do dna i częściowo po bokach 9-calowej patelni sprężynowej.
Aby zrobić sos karmelowy: w rondlu połącz 1/2 szklanki cukru i 3 łyżki wody. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zwiększyć ogień do średniej i doprowadzić syrop cukrowy do wrzenia; zatrzymać mieszanie w tym momencie. Gdy syrop się gotuje, od czasu do czasu szczotkuj boki patelni, aby zapobiec tworzeniu się kryształków cukru.użyj czystej szczotki do ciast zanurzonej w kubku zimnej wody.
Kontynuuj gotowanie bez mieszania, aż syrop zmieni kolor na Jasnopomarańczowy.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z gorącą śmietaną. Kontynuuj mieszanie, w razie potrzeby na małym ogniu, aż wszystko dla karmelu rozpuści się w kremie. Wymieszać 4 łyżki masła lub margaryny i odstawić do ostygnięcia.
Na skórkę polać ciepłym sosem karmelowym. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Połącz czekoladę, kakao, 4 łyżki masła i espresso w rondlu. Mieszać na małym ogniu, aż będzie gładka.
Dodać 3/4 szklanki cukru i syropu kukurydzianego; zwiększyć ogień do podłoża i mieszać, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień, aż sos osiągnie niski wrzenia. Gotować bez mieszania, aż mieszanina zgęstnieje, 12 do 15 minut.
Z ognia wyjąć SOS krówkowy espresso i schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlej 1 szklankę sosu na zamrożoną warstwę karmelu i przywróć skórkę do zamrażarki. Zachowaj pozostały sos na tyle ciepły, aby pozostał do wylewania.
Rozłóż zmiękczone lody na warstwie karmelu. Ciasto odstawić do zamrażarki, aż będzie twarde, około 1 godziny.
Pozostałą porcję sosu krówkowego polać warstwą lodów; zamrozić do jędrności, około 2 do 3 godzin. Owiń gorący mokry ręcznik wokół patelni springform przez około 2 minuty, a następnie usuń boki patelni.