Mrożony jogurt cytrynowy
Mrożony jogurt cytrynowy to śniadanie bezglutenowe i wegetariańskie zawierające lakto ovo. Ten przepis służy 10 osobom. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 186 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Mieszanka soku z cytryny, barwnika spożywczego, jogurtu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie nie jest tak wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Mrożony jogurt cytrynowy, Mrożony jogurt malinowo-cytrynowy i Mrożony jogurt pikantno-cytrynowy.
Instrukcje
W misce wymieszaj jogurt, cukier, sok z cytryny i skórkę; Dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodaj barwnik spożywczy. Napełnij cylinder zamrażarki lodów do dwóch trzecich; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.
Pozostałą mieszaninę przechowuj w lodówce, aż będzie gotowa do zamrożenia. Przed podaniem pozostawić do dojrzewania w zamrażarce do lodów lub stwardnieć w lodówce z zamrażarką na co najmniej 2-4 godziny.