Mrożone placki brzoskwiniowe
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, mrożone placki brzoskwiniowe mogą być znakomitym wegetariańskim przepisem na lakto ovo, który warto wypróbować. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 304 kalorie , 4 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka masła, brzoskwiń, skondensowanego mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14% , to danie nie jest tak doskonałe. Wypróbuj mrożone ciasta z błotem , mrożone ciasta z parfaitami z orzeszków ziemnych i mrożone ciasteczka z miętową czekoladą, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj okruchy krakersów graham, masło i cukier; dociśnij do dołu i do góry boki dwóch nasmarowanych 9-calowych. talerze do ciasta.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Studzimy na drucianych stojakach.
W blenderze połącz mleko, sok z cytryny, sok pomarańczowy, brzoskwinie i skórkę z cytryny; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Przełożyć do dużego naczynia. W dużej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana; wymieszać z masą brzoskwiniową.
Włóż łyżką do skorupek. Przykryj i zamrażaj przez co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż masa będzie twarda.
Wyjąć z zamrażarki na 15 minut przed podaniem. W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto świetnie komponuje się z porto, Vin Santo i Rieslingiem z późnych zbiorów. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Winiarnia NV Mission Mountain Cocoa Vin Port z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.