Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonego ciasta z musem klonowym z kandyzowaną żurawiną. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 116 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy klasy b, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną, Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną, oraz Faszerowane słodkie ziemniaki z Bourbon Klon kandyzowane pekan i żurawiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy pekan na obramowanej blasze do pieczenia i piecz przez około 8 minut, aż będą pachnące.
Niech ostygnie całkowicie.
W robocie kuchennym pulsuj pekany, cukier, gałkę muszkatołową i sól, aż orzechy zostaną drobno posiekane.
Dodaj masło i impuls do włączenia. Naciśnij okruchy na 9-calowej patelni sprężynowej w równej warstwie. Przechowywać w lodówce do firmy.
W średnim rondlu doprowadzić syrop klonowy do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zmniejszy się i termometr cukierkowy włożony do syropu rejestruje 235, około 8 minut; uważaj, aby się nie zagotował.
W stojącym mikserze elektrycznym wyposażonym w trzepaczkę ubijamy białka z kremem z kamienia nazębnego i solą, aż uformują się jędrne szczyty. Mikser ze średnią prędkością, skropić gorący syrop na białka i ubić do włączenia. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj bezę, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut.
W dużej misce ubij śmietanę z wanilią, aż uformują się miękkie szczyty. Składamy bezę do bitej śmietany, aż się zmiksujemy. Zeskrobać mus na skórkę i równomiernie rozprowadzić. Zamrażać do uzyskania jędrności, co najmniej 8 godzin, ale najlepiej przez noc. (Mus nie zamarznie jak lody.)
Żurawinę włożyć do dużej żaroodpornej miski. W małym rondlu, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Wlać syrop na żurawinę i przykryć miskę folią. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą i gotuj niezakłócony na bardzo małym ogniu, aż syrop będzie różowy, a żurawina będzie miękka, ale nie zepsuta, o 45 protokół.
Wyjmij miskę z rondla i pozwól żurawinie ostygnąć całkowicie. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Zdjąć pierścień ze sprężyny.
Ciasto z musem pokroić w kliny i przenieść na talerze. Łyżka kandyzowanej żurawiny na cieście i podawać.