Mrożone Ciasto Cytrynowe Gingersnap
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj mrożonego ciasta cytrynowego Gingersnap. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 81 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Cukier, ciasteczka gingersnap, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Mrożone Ciasto Cytrynowe Gingersnap, Gingersnap-Bananowy Jogurt Mrożony, oraz Cytrynowe Ciasto Szyfonowe Z Skórką Gingersnap.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać wszystkie składniki skórki widelcem, aż okruchy zostaną zwilżone. Naciśnij równomiernie na dolnej i górnej stronie 10-calowej szklanej lub ceramicznej płytki ciasta (pojemność 6 filiżanek).
Ciasto piec na środku piekarnika 7 minut, następnie ostudzić na stojaku.
Śmietanę, mleko, cukier, skórkę i sól zagotować w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Żółtka ubić w misce do wymieszania, następnie dodać gorącą śmietanę w wolnym strumieniu, ubijając.
Przenieść krem z powrotem do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki i rejestry 175 do 180 ° F na termometrze, 3 do 5 minut (nie pozwól gotować).
Natychmiast wlać przez sito o drobnych oczkach do oczyszczonej miski, a następnie wymieszać z sokiem z cytryny. Schłodzić krem do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, a następnie schłodzić, jego powierzchnia pokryta okrągłym papierem woskowym, aż ostygnie, około 3 godzin. Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Rozprowadzić lody równomiernie w skorupie i owinąć płytkę ciasta w wosk lub pergamin papier, a następnie w folię. Zamrozić do twardości, co najmniej 2 godziny.
Około 20 minut przed podaniem włożyć ciasto do lodówki, aby zmiękło.
* Lody można zrobić 2 dni przed złożeniem ciasta. Zmiękczyć w lodówce około 30 minut przed rozłożeniem w skorupie.* Zmontowane ciasto można zamrażać do 3 dni.