Mrożone Ciasto Bezowe
Mrożone ciasto bezowe może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, maliny, drobny cukier Piekarski i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mrożone Ciasto Bezowe Z Marakui, Mrożone Cytrynowe Ciasto Bezowe, oraz Mrożone Ciasto Bezowe Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: jeden worek rurowy wyposażony w gładką końcówkę 1/2 cala
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 200 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Za pomocą ołówka narysuj dwa koła o średnicy 8 cali, obok siebie, na pergaminie.
Białka ubić do puszystości w mikserze stojącym z nasadką trzepaczki. Stopniowo dodawaj drobny cukier, około 1 łyżki na raz, z maszyną działającą na średnich i niskich prędkościach, aż mieszanina utrzyma miękkie szczyty. Ubij w śmietanie Tatar i sól. Zwiększ prędkość do wysokiej I beat, aż mieszanina jest gruba i posiada sztywne szczyty, 3 do 5 minut. Ubić ekstrakt z wanilii.
Umieść bezę w woreczku. Wymieszaj bezę w dwa 8-calowe okręgi na przygotowanej blasze do pieczenia, korzystając z wytyczonych okręgów jako przewodnika.
Piec do chrupkości, 2 godziny. Wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego ostygnięcia, gdy jeszcze w piekarniku, około 2 godzin.
Do kremu: ubić krem na dużej prędkości, aż zgęstnieje za pomocą elektrycznego miksera ręcznego.
Dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż krem utrzyma sztywne szczyty.
Dodajemy maliny i ubijamy, aż dodamy do kremu.
Rozprowadzić jedną trzecią kremu na każdym okręgu bezowym.
Umieść 1 okrąg na drugim, aby utworzyć 2 warstwy.
Pozostałą śmietanę rozprowadzić po bokach ciasta.
Udekoruj świeżymi malinami, jeśli używasz, i zamrozić ciasto do jędrności, 3 godziny.
W małym rondlu wymieszać maliny, ocet i syrop klonowy. Maliny lekko rozgnieść widelcem. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż gruby, 25 do 30 protokół. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito i pozostawić do ostygnięcia.
Podawać: pozostawić ciasto na 15 minut w temperaturze pokojowej.
Ciasto pokroić w kliny i ułożyć na talerzach.
Skropić syropem i podawać.