Mrożona Czekolada-Mięta pieprzowa Bùche de Noël
Mrożona Czekolada-Mięta pieprzowa Bùche de Noël może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis służy 14. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 30 minut. Jeśli masz laski cukierków, liście cytryny, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chocolate bûche de Noël, Czekolada Buche de Noel, oraz Czekoladowo-migdałowy Bûche de Noël dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę w średniej misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Śmietanę polać czekoladą.
Odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż stopi się i będzie gładka. Czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Rewarm, Odkryte, w kuchence mikrofalowej w odstępach 15 sekund i trzepaczka przed użyciem.
Wymieszać czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Zdjąć z ognia. Używając pędzla do ciasta, umyj czekoladę spodnią stroną (żyłką) 1 liścia, aby całkowicie pokryć (nie pozwól, aby czekolada kapała przez krawędź liścia).
Ułóż liść, czekoladę do góry, na małej blasze wyłożonej folią. Powtórz z pozostałymi liśćmi. Schłodzić, odsłonić, aż czekolada będzie zimna i jędrna, co najmniej 1 godzinę. Pracując z 1 liściem na raz, ostrożnie obrać zielony liść z dala od czekolady. Powrót liść czekolady do tego samego arkusza; wyrzucić zielony liść. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. Linia 15 x 10 x 1-calowa blacha do pieczenia z pergaminem. Pokryć papier nieprzywierającym sprayem i kurz kakao.
Przesiać 1/2 szklanki cukru, mąki tortowej, 1/4 szklanki kakao, proszku do pieczenia i soli do małej miseczki. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka w dużej misce, aż zgęstnieje. Ubić w oleju, 2 łyżki wody i wanilii. Stopniowo dodawać suche składniki, ubijając aż do wymieszania. Za pomocą czystych, suchych ubijaj białka i śmietanę z kamienia nazębnego w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż 1/4 białek w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec ciasto, aż nadmuchane i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 12 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku 10 minut. Przesiać lekką warstwę kakao na duży gładki ręcznik kuchenny (Nie frotte).
Przetnij wokół boków patelni. Obróć ciasto na przygotowanym ręczniku, pozostawiając 3-calową obramowanie tkaniny na 1 długim boku. Odklej pergamin. Zaczynając od długiego boku z obramowaniem tkaniny i używając tkaniny jako pomocy, zwiń ciasto w ręcznik (ręcznik zostanie zwinięty do środka).
Umieść ciasto, szew w dół, na powierzchni roboczej; całkowicie ostudzić.
Lody mikrofalowe w 10-sekundowych odstępach, aż ledwo zmiękną. Rozwiń ciasto na powierzchni roboczej, ale pozostawić na tkaninie. Lodów na torcie przez łyżki. Delikatnie rozłóż lody w równą warstwę, pozostawiając 1-calową gładką granicę na długim boku naprzeciwko granicy tkaniny.
Posypać lody zmiażdżonymi cukierkami. Używając tkaniny jako pomocy i zaczynając od granicy tkaniny, zwinąć ciasto, zamykając lody w cieście.
Umieścić ciasto, szew do dołu, na długim talerzu; przykryć folią. Ciasto zamrozić co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka jaj i śmietany Tatar w dużej misce do miękkich szczytów. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż będzie sztywny, ale nie suchy. Beat in vanilla.
Odciąć 1/8 ciasta pod kątem na 1 końcu. Naciśnij część odcięcia na środku 1 strony dziennika, wyciąć stronę.
Rozłóż bezę na całej górze, bokach i końcach ciasta. Za pomocą widelca wykonaj długie rowki w bezie na całej długości ciasta i w kółko na końcach, aby przypominały korę drzewa. Zamrozić ciasto, aż beza będzie zimna i jędrna, co najmniej 3 godziny. Używając pochodni, brązową bezę w przypadkowych miejscach. Powrót ciasto do zamrażarki. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Udekoruj ciasto liśćmi czekolady, gałązkami świeżej mięty i małymi laskami cukierkowymi.
Pokrój ciasto w poprzek na plastry o szerokości 1 cala.
Skropić ciepłym sosem czekoladowym.