Mozzarella Fonduta
Mozzarella Fonduta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz propozycję serwowania: chleb z grilla, płatki pieprzu, gruyere i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Grill Z Makaronem Fonduta Gamberi, Mozzarellan in Carrozza (Fried Mozzarella Sandwich) w / Blueberry Balsamic Jam, oraz Neapolitański "Mozzarellan in Carrozza" {tosty francuskie Nadziewane mozzarellą} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: sześć 5-uncjowych ramekin
W małym rondlu, doprowadzić sos pomidorowo-bazyliowy i płatki czerwonej papryki na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować odkryte aż gruby, 20 do 25 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z bazylią.
Umieść sześć 5-uncji ramekinów na blasze do pieczenia. Podziel SOS równo między ramekiny. Podziel prosciutto między ramekinów.
Umieść plasterki mozzarelli między 3 papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar wilgoci.
Umieścić plastry mozzarelli na górze prosciutto. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać Gruyere na wierzchu.
Dusić, aż ser topi się i złocisty brązowy, 5 do 8 protokół.
Podawać z pieczywem z grilla.