Mozzarella & salami ciabatta
Mozzarella & salami ciabattan to śródziemnomorska receptura, która serwuje 2. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 763 kalorie. Jeśli masz ciabatta, salami, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatta, Miłośnicy mięsa pizze Ciabatta z bombami Mozzarella, oraz Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatcie z pieczonym pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić chleb na 4 kawałki i tosty. Koper włoski wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, rukolą i przyprawą. Pozostały olej natrzeć na pokrojonych bokach chleba, następnie natrzeć czosnkiem. Rozetrzyj mozzarellę i salami, ułóż sałatkę i podawaj z cytrynowymi klinami do wyciskania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla ciabatty. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.