Moussaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Moussakan. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, mielony cynamon, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka.
Instrukcje
Obrać bakłażany i pokroić w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Plastry pokroić sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 25 minut lub aż bakłażan będzie miękki i lekko rumiane, obracając raz.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodać mięso i gotować, aż rumiane, mieszając, aż się kruszy.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Wycierać kapiele z patelni papierowym ręcznikiem.
Powrót mięsa na patelnię; dodać sos spaghetti, cynamon, i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż mieszanina mięsa jest zagęszczony, mieszając od czasu do czasu.
Płaszcz 11 - x 7-x 1 1/2-calowe naczynie do pieczenia w sprayu; umieścić połowę plastrów bakłażana w naczyniu; top z połową mieszanki mięsa. Powtórz warstwy z pozostałymi plastrami bakłażana i pozostałą mieszaniną mięsa.
Połączyć zupę i wodę w średniej misce, mieszając, aż będzie gładka; wlać mieszaninę mięsa.
Połączyć bułkę tartą i ser w małej misce.
Posypać mieszaniną okruchów na mieszaninie zupy.
Piec, Odkryte, w 375 przez 25 protokół lub do rumiane i bąbelki.
Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero
Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero to moje najlepsze propozycje dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny.
![Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.]()
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
Ripe raspberry and damson plum fruit commingle on the palate with hints of vanilla and nutmeg.This crowd-pleaser is a great match for roasted pork. Please serve with a slight chill.