Moules-Marinière aux Fines Herbes (małże z drobnymi ziołami)
Moules-Marinière aux Fines Herbes (małże z drobnymi ziołami) to pescatarian hor d ' oeuvre. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, szalotkę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moules À La Marinière, Moules Mariniere, oraz Moules À La Marinière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki na patelni, i gotować 4 protokół lub aż szalotki są miękkie, często mieszając. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Wymieszać białe wino, wodę, małże i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub do otwarcia muszli.
Zdjąć z ognia; wyrzucić nieotwarte łuski. Małże podzielić równomiernie pomiędzy 4 miseczki.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki masła do mieszaniny wina na patelni, mieszając, aż się stopi. Odrzuć liść laurowy. Chochla 1/2 szklanki mieszanki wina na każdej porcji.
Posypać równomiernie świeżą natką pietruszki i estragonem; podawać z francuskim chlebem.