Mostek na pęczek

Mostek na pęczek
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Mostek na pęczek może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 2,1 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorii, 29g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 7 godzin i 20 minut. Jeśli masz pod ręką bułeczki do hamburgerów, ocet jabłkowy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grille dla grupy, Mac ' n ' Cheese for a Bunch, oraz Kolorowy bukiet balonów.

Instrukcje

1
Na dużej patelni zrumienić mostek na oleju z obu stron; przenieść do 3-qt. powolna kuchenka. Na tej samej patelni podsmaż seler i cebulę przez 1 minutę. Stopniowo dodawaj bulion, sos pomidorowy i wodę; wymieszaj, aby poluzować zarumienione kawałki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj cukier, mieszankę zupy i ocet; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Koperta (1 Uncja) Mieszanki Do Zupy Cebulowej1 Koperta (1 Uncja) Mieszanki Do Zupy Cebulowej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Polać mostkiem.
4
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 7-8 godzin lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem. Odtłuścić tłuszcz z soków do gotowania.
6
Podawaj mięso w bułkach z sokami do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel

Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to świetny wybór na mostek. Wszystkie te czerwone wina poradzą sobie z mięsistym, dymnym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Możesz spróbować Kilikanoon Covenant Shiraz. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Kilikanoon Covenant Shiraz
Kilikanoon Covenant Shiraz
Przymierze z 2008 roku ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym francuskim golcem dębowym. Ciemne, pikantne aromaty przenoszą się imponująco na podniebienie. Jego bezszwowe odczucie w ustach i cechy teksturalne uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn