Morele waniliowe z Zabaglione
Morele waniliowe z Zabaglione mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.15 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz skórkę z cytryny, wino, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Morele waniliowe, Gotowane Morele Z Wanilianem I Kardamonem, oraz Morele Proste Gotowane.
Instrukcje
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do 2-ćwiartkowego rondla, następnie dodać strąk, wodę, cukier, skórkę i sól. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, na dużym ogniu, a następnie gotować 1 minutę.
Ostrożnie dodać morele, następnie zmniejszyć ogień i kłusować na wolnym ogniu, obracając się raz, aż owoce będą miękkie, ale nadal zachowuje swój kształt i skórki są nadal nienaruszone, 2 do 6 minut.
Morele i syrop przełożyć do dużej płytkiej miski i schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
Ubij razem żółtka, cukier i wino w głębokiej metalowej misce 4-quart z ręcznym mikserem elektrycznym ze średnią prędkością lub energicznie ubijaj, aż dobrze się połączą.
Ustaw miskę nad garnkiem 4-quart z ledwo gotującej się wody i ubić mieszaninę aż potrojony w objętości, 5 do 6 protokół.
Łyżka 2 lub 3 połówki moreli do każdej z 6 szklanek i top z zabaglione.
* Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.* Morele można gotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.