Moqueca-Brazylijski gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1443 kalorie, 76g białka, oraz 83g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $9.07 za porcję. Jest idealny do Jesień. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1191 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, płatki pieprzu, dymkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest znakomite. Spróbuj Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny, na Moqueca (Brazylijski gulasz rybny), oraz Brazylijski Gulasz Rybny / Moqueca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kawałki ryb w misce, dodaj mielony czosnek i sok z limonki, aby kawałki były dobrze pokryte.
Obficie posypać solą i pieprzem.Przechowywać schłodzone podczas przygotowywania reszty zupy.2 przygotuj ryż do serwowania z zupą: jeśli planujesz podawać zupę z ryżem, zacznij od ryżu.Doprowadzić kilka szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Woda
Ryż
Zupa
3
Podgrzać łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodać posiekaną 1/2 cebuli i gotować, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Dodaj czosnek i gotuj przez 30 sekund, aż czosnek będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
6
Dodać surowy biały ryż i wymieszać całkowicie płaszcz z olejem, cebulą i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
7
Dodać wrzącą wodę. (Ilość zależy od marki ryżu, sprawdź opakowanie. Jeśli nie podano żadnych ilości, dodaj 1 3/4 szklanki wody na każdą filiżankę ryżu.) Wymieszać 1 łyżeczkę soli.Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień, przykryć i gotować przez 15 minut, po czym zdjąć z ognia, aż będzie gotowy do podania z zupą.3 Zacznij gotowanie cebula, papryka, pomidory, warzywa cebulowe: na dużej przykrytej patelni(takiej jak holenderski piekarnik), spód zalać około 2 łyżkami oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Zieloni
Cebula
Woda
Ryż
Sól
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Patelnia
8
Dodać posiekaną cebulę i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
9
Dodaj paprykę, papryka, i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Papryka
Papryka
10
Obficie posypać solą i pieprzem. (Przynajmniej łyżeczka soli.) Gotować przez kilka minut dłużej, aż papryka zacznie mięknąć.Wymieszać z posiekanymi pomidorami i zieleniną cebulową. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 5 protokół, odkryte. Wymieszać posiekaną kolendrę.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka
Kolendra
Pomidor
Zieloni
Cebula
Sól
11
Włożyć warzywa z rybą, dodać mleko kokosowe: za pomocą dużej łyżki wyjąć około połowy warzyw(włożysz je z powrotem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Warzywa
Ryby
12
Rozłóż pozostałe warzywa na dnie patelni, aby stworzyć łóżko dla ryby. Ułóż kawałki ryb na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Posypać solą i pieprzem. Następnie dodać wcześniej usunięte warzywa, przykrywając rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Ryby
14
Na rybę i warzywa wlać mleko kokosowe.4 dusić, gotować, dostosować przyprawy: przynieść zupę na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień, przykryć i niech gotować przez 15 minut. Smak i dostosować przyprawy.Być może trzeba dodać więcej soli (prawdopodobnie), sok z limonki lub cytryny, papryka, pieprz lub płatki chili, aby uzyskać zupę do pożądanej przyprawy dla smaku.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.