Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny

Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny
Moqueca-Brazylijski gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1443 kalorie, 76g białka, oraz 83g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $9.07 za porcję. Jest idealny do Jesień. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1191 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, płatki pieprzu, dymkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest znakomite. Spróbuj Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny, na Moqueca (Brazylijski gulasz rybny), oraz Brazylijski Gulasz Rybny / Moqueca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kawałki ryb w misce, dodaj mielony czosnek i sok z limonki, aby kawałki były dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Obficie posypać solą i pieprzem.Przechowywać schłodzone podczas przygotowywania reszty zupy.2 przygotuj ryż do serwowania z zupą: jeśli planujesz podawać zupę z ryżem, zacznij od ryżu.Doprowadzić kilka szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
RyżRyż
ZupaZupa
3
Podgrzać łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać posiekaną 1/2 cebuli i gotować, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodaj czosnek i gotuj przez 30 sekund, aż czosnek będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać surowy biały ryż i wymieszać całkowicie płaszcz z olejem, cebulą i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodać wrzącą wodę. (Ilość zależy od marki ryżu, sprawdź opakowanie. Jeśli nie podano żadnych ilości, dodaj 1 3/4 szklanki wody na każdą filiżankę ryżu.) Wymieszać 1 łyżeczkę soli.Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień, przykryć i gotować przez 15 minut, po czym zdjąć z ognia, aż będzie gotowy do podania z zupą.3 Zacznij gotowanie cebula, papryka, pomidory, warzywa cebulowe: na dużej przykrytej patelni(takiej jak holenderski piekarnik), spód zalać około 2 łyżkami oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
ZieloniZieloni
CebulaCebula
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
8
Dodać posiekaną cebulę i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodaj paprykę, papryka, i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
10
Obficie posypać solą i pieprzem. (Przynajmniej łyżeczka soli.) Gotować przez kilka minut dłużej, aż papryka zacznie mięknąć.Wymieszać z posiekanymi pomidorami i zieleniną cebulową. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 5 protokół, odkryte. Wymieszać posiekaną kolendrę.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
KolendraKolendra
PomidorPomidor
ZieloniZieloni
CebulaCebula
SólSól
11
Włożyć warzywa z rybą, dodać mleko kokosowe: za pomocą dużej łyżki wyjąć około połowy warzyw(włożysz je z powrotem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
WarzywaWarzywa
RybyRyby
12
Rozłóż pozostałe warzywa na dnie patelni, aby stworzyć łóżko dla ryby. Ułóż kawałki ryb na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Posypać solą i pieprzem. Następnie dodać wcześniej usunięte warzywa, przykrywając rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
RybyRyby
14
Na rybę i warzywa wlać mleko kokosowe.4 dusić, gotować, dostosować przyprawy: przynieść zupę na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień, przykryć i niech gotować przez 15 minut. Smak i dostosować przyprawy.Być może trzeba dodać więcej soli (prawdopodobnie), sok z limonki lub cytryny, papryka, pieprz lub płatki chili, aby uzyskać zupę do pożądanej przyprawy dla smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzyprawyPrzyprawy
WarzywaWarzywa
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
RybyRyby
WapnoWapno
SólSól
ZupaZupa
15
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
16
Podawać z ryżem lub z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
RyżRyż

Składniki

4krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz397opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę397opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1duża pęczkakolendra, posiekana z kilkoma odstawionymi do dekoracjikolendra, posiekana z kilkoma odstawionymi do dekoracji680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z twardej białej ryby, takiej jak halibut, miecznik lub dorsz, opłukane w zimnej wodzie, usunięte kości, pokrojone w duże porcjefilety z twardej białej ryby, takiej jak halibut, miecznik lub dorsz, opłukane w zimnej wodzie, usunięte kości, pokrojone w duże porcje12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek mielonyczosnek mielony3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona cebula zielenina, posiekanazielona cebula zielenina, posiekana42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusok z limonki lub cytrynysok z limonki lub cytryny11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1cebula posiekanacebula posiekana1szczyptaSzczypta płatków czerwonej paprykiSzczypta płatków czerwonej papryki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4krewetki i żyłkiSólSól2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana dymka lub 1 średnia żółta cebula, posiekana lub pokrojona w plasterkiposiekana dymka lub 1 średnia żółta cebula, posiekana lub pokrojona w plasterki11 łyżka suszonego oreganopapryka (węgierska słodka)papryka (węgierska słodka)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory posiekane (lub pokrojone w plasterki) pomidory posiekane (lub pokrojone w plasterki)4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca woda (sprawdź opakowanie ryżu pod kątem odpowiedniego stosunku płynu do ryżu dla rodzaju używanego ryżu)wrząca woda (sprawdź opakowanie ryżu pod kątem odpowiedniego stosunku płynu do ryżu dla rodzaju używanego ryżu)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż białyryż biały1żółta i 1/2 czerwonej papryki, wysiewanej, pozbawionej łodygi, posiekanej (lub pokrojonej)żółta i 1/2 czerwonej papryki, wysiewanej, pozbawionej łodygi, posiekanej (lub pokrojonej)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn