Mocha Z Cynamonem
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, Mocha z cynamonem może być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten deser ma 338 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, wody, półsłodkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 12%. Podobne przepisy to Brązowe masło lody cynamonowe z solonym karmelem, Pikantna Mokka, oraz Spiced Brazilian Mocha.
Instrukcje
Do szklanej miarki wlej wrzącą wodę do espresso. Przykryj miarkę małą płytką i pozostaw strome na 10 minut. Odcedzić espresso przez papierowy filtr do małego rondla.
1/4 szklanki cukru i 1 łyżeczkę cynamonu ubić do espresso i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Wyjmij rondel z ognia, dodaj czekoladę i za pomocą drewnianej łyżki mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Używając gumowej szpatułki, zeskrobać mieszaninę mokki do małej miski i ostudzić do temperatury pokojowej, mieszając kilka razy.
W międzyczasie, w dużej misce, ubij śmietanę z pozostałym 1 1/2 łyżki cukru i wanilii, aż krem utrzyma miękkie szczyty.
Dodaj schłodzoną mieszaninę mocha i ubijaj, aż krem utrzyma jędrne szczyty. Przykryć kremem mocha i zamrozić, aż zestaw, o 3 godziny.
Używając średniej miarki do lodów, dodaj 3 lub 4 małe miarki mrożonej śmietany do wysokich szklanek.
Dodać wodę sodową i posypać cynamonem.
Podawać od razu ze słomką i łyżką o długiej rękojeści.