Mocha-Ciasto Migdałowe
Ciasto Mocha-migdałowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciastek czekoladowych wypełnionych kremem, migdały, ESPRESSO instant i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj No Bake Almond Butter Pie, Migdałowa Joy Mocha, oraz Ciasto Migdałowe Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skorupę, umieścić ciasteczka w robocie kuchennym; proces aż kruchy.
Dodaj gorącą wodę, 1 łyżeczkę kakao i 1/2 łyżeczki espresso; pulsuj 5 razy lub tylko do wilgotnego. Naciśnij na dolną i górną stronę 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania; odstawić.
Aby przygotować nadzienie, posypać żelatynę 2 łyżkami wody w małym rondlu; odstawić 1 minutę. Gotować na małym ogniu, mieszając do rozpuszczenia żelatyny (około 3 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 łyżkę espresso i odstawić.
Połączyć cukier i 2 łyżki kakao w małym rondlu na małym ogniu. Stopniowo dodawać mleko; gotować do uzyskania gładkiej konsystencji (około 6 minut), często mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj do patelni. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 4 minut), ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać mieszaninę żelatyny.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce, aż napełnienie ostygnie do temperatury pokojowej (około 15 minut), mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj ekstrakt z migdałów. Łyżka napełniania mieszaniny do dużej miski; chill 30 minutes. Złożyć ubitą polewą. Łyżka wypełniająca przygotowaną skórkę. Chill 8 godzin.