Miętowy stelaż jagnięcy
Miętowy stelaż z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pieprz cayenne, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zapiekanka z jagnięciny z sosem cytrynowo-tahini i miętowym ryżem, Stelaż z jagnięciną, oraz Orzech laskowy-stelaż jagnięcy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Blachę do pieczenia wyłożyć folią.
Liście mięty gotować w garnku z wrzącą wodą przez około 10 sekund.
Przenieść liście mięty do miski z lodowatą wodą; moczyć przez 30 sekund, odcedzić i wycisnąć do sucha.
Połącz blanszowaną miętę z czosnkiem, oliwą z oliwek, bułką tartą, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne w maszynce lub blenderze. Zmiksować przez 20 do 30 sekund, aż będzie dobrze i krucho.
Przełożyć mieszaninę mięty do dużej miski; wymieszać z serem Parmigiano-Reggiano, odstawić.
Połączyć 1/4 szklanki musztardy Dijon i 2 łyżeczki miodu w małej misce, odstawić.
Połączyć oliwę z oliwek extra-virgin, ocet ryżowy, 2 łyżeczki miodu, 1 łyżeczka musztardy Dijon, sól i czarny pieprz w słoiku z pokrywką. Energicznie wstrząsnąć vinaigrette aż do połączenia, o 30 sekund. Odstaw winegret na bok.
Pokrój 1/2 do 1-calowych szczelin między każdą kością stojaków jagnięcych, aby zapewnić równomierne pieczenie mięsa.
Doprawić każdą półkę solą i czarnym pieprzem ze wszystkich stron.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na dużym ogniu. Brązowy każdy stelaż jagnięcy przez 2 do 3 minut z każdej strony.
Przenieś stojaki jagnięce na wyłożoną folią blachę do pieczenia.
Posmaruj każdy stojak mieszanką musztardy i miodu.
Posypać mieszanką mięty na górze i bokach każdego stojaka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż rumiane na górze i średnio rzadkie w centrum, o 20 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać 125 do 130 stopni F (52 do 54 stopni C).
Wyjmij z piekarnika i pozostaw jagnięcinę na 10 minut przed podaniem, skropioną winegretem z musztardy miodowej.