Miętowo-Czekoladowe Ciasto Lodowe
Miętowo-czekoladowe ciasto lodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 228 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulki kawy rozpuszczalnej, kakao, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Miętowe, Ciasto Czekoladowo-Miętowe, oraz Mint Oreo Icebox Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w misce; dobrze wymieszać i odstawić.
Połączyć kakao, 2/3 szklanki śliwki czyste, woda, sól, ekstrakt z mięty pieprzowej, i cukier w dużej misce; ubić na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka. Rezerwa 3/4 szklanki mieszanki kakao; dodać pozostałe 1/3 szklanki śliwki czystej i jaj do pozostałej mieszanki kakao w misce. Beat ze średnią prędkością do gładkiej. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, ubijając z małą prędkością, aż będzie gładka. Wymieszać we wrzącej wodzie.
Wlać ciasto do 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania, równomiernie rozprowadzając.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku.
Ostudzić całkowicie w patelni na stojaku z drutu.
Fold ubitą polewą do reserved 3/4 Puchar mieszaniny kakao; rozłożone na ciasto. Kryj się i wyluzuj.