Miękkie smażone tortille z salsą Tomatillo i kurczakiem

Miękkie smażone tortille z salsą Tomatillo i kurczakiem
Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczaka może być tylko przystawka szukasz. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, kurczaka, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczakiem, Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille, oraz Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo.

Instrukcje

1
Przecier pomidory, chiles, cebula, czosnek, sól, i wody w blenderze na gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie ostrożnie dodać przecieru tomatillo (olej rozpryski) i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, 8 do 10 protokół. Wymieszać kolendrę i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
KolendraKolendra
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 1 łyżka oleju w oczyszczonej wysuszonej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie krótko gotować tortille, 3 na raz, aż zmiękną i gorące, ale nadal blady, o 10 sekund na stronę, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Tortille przełożyć szczypcami do ręczników papierowych, aby na krótko osuszyć, następnie na dużą płytką patelnię do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło, układając tortille w jednej warstwie (w razie potrzeby lekko nakładając) i przykrywając patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
4
Każdą ciepłą tortillę posmarować ok. 1 łyżeczką salsy, następnie ułożyć oszczędnie kilkoma kawałkami kurczaka. Cienką śmietanę z odrobiną wody i skropić kurczakiem, następnie posypać cebulą i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Cały KurczakCały Kurczak
SerSer
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
WodaWoda
5
Podawać natychmiast.
1
* Jeśli nie możesz znaleźć 4-calowych tortilli, możesz kupić większe i przyciąć je za pomocą 4-calowego foremki do ciastek lub noża do parowania. * Salsę można zrobić 2 dni wcześniej. Chłodne, odkryte, przed schłodzeniem, przykryte. Podgrzać do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Pliki CookiePliki Cookie
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
NóżNóż

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn