Miękkie smażone tortille z salsą Tomatillo i kurczakiem
Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczaka może być tylko przystawka szukasz. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, kurczaka, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczakiem, Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille, oraz Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo.
Instrukcje
1
Przecier pomidory, chiles, cebula, czosnek, sól, i wody w blenderze na gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
Papryka Chili
Czosnek
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie ostrożnie dodać przecieru tomatillo (olej rozpryski) i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, 8 do 10 protokół. Wymieszać kolendrę i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
Kolendra
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Podgrzać 1 łyżka oleju w oczyszczonej wysuszonej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie krótko gotować tortille, 3 na raz, aż zmiękną i gorące, ale nadal blady, o 10 sekund na stronę, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Tortille przełożyć szczypcami do ręczników papierowych, aby na krótko osuszyć, następnie na dużą płytką patelnię do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło, układając tortille w jednej warstwie (w razie potrzeby lekko nakładając) i przykrywając patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia Do Pieczenia
Szczypce
Folia Aluminiowa
Piekarnik
4
Każdą ciepłą tortillę posmarować ok. 1 łyżeczką salsy, następnie ułożyć oszczędnie kilkoma kawałkami kurczaka. Cienką śmietanę z odrobiną wody i skropić kurczakiem, następnie posypać cebulą i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cały Kurczak
Ser
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Meksykańska Crema
Cebula
Zęby Przyrodzenia
Woda
5
Podawać natychmiast.
1
* Jeśli nie możesz znaleźć 4-calowych tortilli, możesz kupić większe i przyciąć je za pomocą 4-calowego foremki do ciastek lub noża do parowania. * Salsę można zrobić 2 dni wcześniej. Chłodne, odkryte, przed schłodzeniem, przykryte. Podgrzać do ogrzania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.