Miękkie smażone tortille z salsą Tomatillo i kurczakiem

Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczaka może być tylko przystawka szukasz. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, kurczaka, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczakiem, Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille, oraz Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo.
Instrukcje
Przecier pomidory, chiles, cebula, czosnek, sól, i wody w blenderze na gładką.
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie ostrożnie dodać przecieru tomatillo (olej rozpryski) i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, 8 do 10 protokół. Wymieszać kolendrę i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Przełożyć do małej miski.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Podgrzać 1 łyżka oleju w oczyszczonej wysuszonej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie krótko gotować tortille, 3 na raz, aż zmiękną i gorące, ale nadal blady, o 10 sekund na stronę, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne.
Tortille przełożyć szczypcami do ręczników papierowych, aby na krótko osuszyć, następnie na dużą płytką patelnię do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło, układając tortille w jednej warstwie (w razie potrzeby lekko nakładając) i przykrywając patelnię folią.
Każdą ciepłą tortillę posmarować ok. 1 łyżeczką salsy, następnie ułożyć oszczędnie kilkoma kawałkami kurczaka. Cienką śmietanę z odrobiną wody i skropić kurczakiem, następnie posypać cebulą i serem.
* Jeśli nie możesz znaleźć 4-calowych tortilli, możesz kupić większe i przyciąć je za pomocą 4-calowego foremki do ciastek lub noża do parowania. * Salsę można zrobić 2 dni wcześniej. Chłodne, odkryte, przed schłodzeniem, przykryte. Podgrzać do ogrzania.