Miękka Maniokowa Polenta
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Miękka polenta z manioku może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pomidory, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Polenta Miękka, Miękki Parmezan Polenta, oraz Miękka Polenta z Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kości rybne, muszle krewetek, pomidory, cebula, papryka, gałązki kolendry, gałązki pietruszki, sok z limonki, sól, czosnek, babka, i woda do wrzenia w garnku 5 - do 6-quart, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz jest zredukowana do około 4 filiżanki (warzywa będą wydzielać płyn jak gotować), o 25 protokół.
Wlać wywar przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe.
Jeśli jest więcej niż 4 filiżanki, gotuj do zmniejszenia; jeśli jest mniej, dodaj wodę. Jeśli od razu użyjesz zapasu, zagotuj w oczyszczonym garnku; w przeciwnym razie schłodź, odsłoń, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryj.
Do gotującego się wywaru dodajemy mąkę z manioku cienkim strumieniem, stale ubijając, a następnie ubijamy solą. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować, ubijając, 1 minutę. Wymieszać posiekane zioła i odstawić 2 minuty.
Towar można schłodzić w hermetycznym pojemniku do 3 dni lub zamrozić na 3 miesiące. Doprowadzić do wrzenia przed dodaniem mąki z manioku.