Miód Rozmaryn Kurczak
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Kurczak z rozmarynem miodowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 10g tłuszczu i w sumie 321 kalorii. Za $2.22 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś miód, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Miodowo-Rozmarynowy, Miód Rozmaryn Kurczak, oraz Miód rozmaryn kurczak Kabobs dla dwojga.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj miód, ocet, rozmaryn i olej.
Wlej połowę marynaty do dużej zamykanej plastikowej torebki; dodaj kurczaka. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 2 godziny. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę z kurczaka.
Umieść kość kurczaka stroną do dołu w 13-calowym. x 9-w. blacha do pieczenia.
Piec bez przykrycia w 350° przez 55-65 minut lub do momentu, gdy termometr osiągnie 170°, od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą.