Miód Pomarańczowy Petarda Krewetki
Honey Orange Firecracker Shrimp to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 130 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mielony pieprz, pieprz cayenne, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Miód Pomarańczowy Petarda Krewetki, Miód Pomarańczowy Petarda Krewetki, oraz Petarda Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki dobrze umyć i zanurzyć w zimnej wodzie w misce; odstawić krewetki na bok.
Umieść skrobię kukurydzianą, czosnek w proszku, sól i czarny pieprz w dużej plastikowej misce z ciasną pokrywką, zamknij pokrywkę i wstrząśnij kilka razy, aby wymieszać.
Umieść połowę mokre krewetki do pojemnika, przykryć, i wstrząsnąć płaszcz krewetki z mieszanki skrobi kukurydzianej.
Wyjmij krewetki na talerz i powtórz z pozostałymi krewetkami.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu, aż olej będzie gorący i mieniący się, ale nie pali. Dotknij nadmiar skrobi kukurydzianej z krewetek i smażyć w partiach, aż krewetki są nieprzezroczyste wewnątrz i brązowy i chrupiące na zewnątrz, 2 do 3 minut na stronie.
Spuścić gotowane krewetki na ręcznikach papierowych podczas smażenia pozostałych krewetek.
Oczyścić patelnię i wlać miód; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i wymieszać skórkę pomarańczową, sok z cytryny, i pieprz cayenne.
Podawać gorące krewetki na półmisku serwowania skropione sosem miodowym do smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.