Miód Imbir Balsamiczny Szkliwione Buraki
Miodowo-imbirowe szkliwione buraki balsamiczne mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 125 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, liści bazylii, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 54 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Miodowo-balsamiczne Prażone buraki i marchew, Miodowo-Balsamiczne Prażone Buraki I Marchew, oraz Buraki Balsamiczne-Miodowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Buraki umieścić na patelni odpornej na działanie pieca z bokami, na przykład na patelni do ciasta. Spryskaj około 1/4 szklanki wody i uszczelnij wierzch folią aluminiową.
Umieścić w piekarniku i piec do miękkości, o 45 protokół. Test przebijając buraka ostrym nożem-powinien wsunąć się prosto do środka.
Wyjmij buraki z piekarnika i pozwól gotować kilka minut, na tyle, aby wygodnie je obsługiwać. Buraki obrać ostrym nożem do parkowania lub trochę się zabawić i po prostu zdjąć skórki za pomocą rąk. (Bardzo zmysłowe doświadczenie kuchenne!) Zimne buraki nie będą łatwo się obierać, więc pamiętaj, aby to zrobić, gdy buraki są jeszcze ciepłe. Pokroić buraki na kawałki. W tym momencie masz możliwość chłodzenia buraków, aż będziesz gotowy do ich użycia.
Rozgrzej masło na średnim ogniu na dużej patelni i dodaj imbir. Gotuj imbir przez minutę lub dwie, aż stanie się pachnący.
Dodać buraki i balsamiczny i wymieszać. Gdy buraki są gorące i szkliwione, sprawdź słodycz.
Dodanie miodu i zwiększenie słodyczy tego dania to dobry sposób na wprowadzenie buraków do hejterów.
Zdjąć z ognia i podawać na gorąco. Alternatywnie, te buraki są również bardzo dobre podawane w temperaturze pokojowej jako sałatka.