Miód Flans
Miód Flans jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flanki Kokosowe, Flanki Indywidualne, oraz Flanki kokosowe z rumem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać cukrem w 3-qt. rondel; miejsce na średnim ogniu, i gotować, delikatnie potrząsając patelnię, 4 minut lub aż cukier topi się i zamienia światło złoty brąz. Powoli wymieszać 3 łyżki. kochanie. (
Mieszanina zbryla się trochę; delikatnie mieszać tylko do stopienia.)
Wyjąć z ognia; natychmiast wlać gorący karmelizowany cukier do 6 (6-oz.) ramekins.
Przetwórz mleko skondensowane, następne 4 składniki i pozostałe 4 łyżki. miód w blenderze 10 do 15 sekund lub aż będzie gładki; wlać równomiernie cukier w każdym ramekinie.
Umieść ramekiny na patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Dodaj gorącą wodę z kranu do patelni na głębokość 1 cala. Przykryć luźno folią aluminiową.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub do lekko ustawić. (Flan będzie drżeć, gdy Pan jest wstrząśnięty.)
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej; umieścić na stojaku z drutu. Fajne 30 minut. Przykryć i schłodzić 3 godziny. Uruchom nóż wokół krawędzi flans poluzować; Odwróć flans na talerzu serwowania.