Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym olejem czosnkowo-sezamowym

Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym olejem czosnkowo-sezamowym
Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym czosnkiem - olej sezamowy może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1677 kalorii, 93g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka oleju roślinnego, skrawki grzybów, shoyu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać płatki owsiane ze stali, możesz podążać za tym daniem głównym z Piernik Stalowy Cięty Owies jako deser. 567 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Palony olej czosnkowo-sezamowo-Chili do Ramen, Wieprzowina I Rzepa Miso Ramen, oraz Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę i kości kurczaka w dużym garnku i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Z KurczakaKości Z Kurczaka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest podgrzewany, podgrzej olej roślinny w średniej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj cebulę, czosnek i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Użyj pałeczki, aby usunąć małe kawałki ciemnego szpiku z wnętrza kłusaków lub w pobliżu kolców kurcząt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Powrót kości do garnka wraz z zwęglonych warzyw, pora, scallion białka, grzyby, i łopatki wieprzowe. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Gotuj bulion, aż łopatka wieprzowa będzie całkowicie miękka, około 3 godzin. Ostrożnie usuń ramię za pomocą szpatułki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Przenieść shuolder do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do. Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion będzie nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 6 do 8 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny KremJasny Krem
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Ubić pastę miso, 3 łyżki shoyu i sól do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
ShoyuShoyu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Łopatki wieprzowe rozdrobnić palcami, aż drobno rozdrobnione i wrzucić z pozostałych shoyu i mirin. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
ShoyuShoyu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
13
Podawać: doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem miejsce rozdrobnione łopatki wieprzowe w 10-calowy patelni non-stick na średnim ogniu. Gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż wszystko będzie chrupiące. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
15
Odcedzić i przenieść do rozgrzanych misek ramen. Bulion kadzi nad makaronem i skropić łyżką lub dwoma spalonego oleju czosnkowo-sezamowo-chili na misce. Podziel chrupiącą wieprzowinę równomiernie między miseczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron RamenMakaron Ramen
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
16
Jajka pokroić na pół i dodać pół do każdej miski. Top z innymi dodatkami według uznania i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc

Makaron Ramen świetnie komponuje się z Rieslingiem, Sake i Sauvignon Blanc. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Jedno wino można spróbować Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn