Miso-pieczony bakłażan
Miso-pieczony bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,85 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz Japońskie bakłażany, mirin, miso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony bakłażan z pomarańczową glazurą Miso, Pieczony Bakłażan Z Sosem Limonkowym Miso, oraz Spaghetti z pieczonych bakłażanów z sosem masłowym Miso Brown.
Instrukcje
Połącz miso i następne 4 składniki.
Umieść bakłażana w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Zalać marynatą na bakłażan i marynować w lodówce 30 protokół.
Usuń bakłażan z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść bakłażana na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piecz w temperaturze 450 przez 15 minut, obracając raz.